tiistai 14. elokuuta 2012

Salladea ja foccacciaa











Perjantaina kokkailimme mun perheelle vähän ruokaa. Päädyin tekemään pinjansiemen-rucola-parmesansalaattia, jonka ohje löytyykin mun tästä postauksesta. Tällä kertaa kun joukkoon mahtui monenmoista syöjää heitimme kuppeihin muitakin lisukeita, kuten paistettua kanaa, krutonkeja, fetajuustoa ja kirsikkatomaatteja. Salaatti tuntui yksinänsä hieman tylsältä ruokalajilta, joten päätin leipoa seuraksi vielä foccacciaa. Ja siitä tuli meinaan mielettömän herkullista. Foccaccia sai kehuja niin omalta porukalta, kuin illalla veljeäni kahvittelemassa käyneiltä vierailta. Simppeleitä juttujahan nämä ovat, mutta kelasin nyt laittaa ohjeen jakoon:

1 pss kuivahiivaa
3,5 dl lämpöistä vettä
7 dl vehnäjauhoja
0,5 dl oliiviöljyä

kirsikkatomaatteja
oliiveja
fetajuustoa 
tinjamia, suolaa, pippuria


Ensin sekoitetaan kuivat aineet ja niiden joukkoon heitetään vesi (kuivahiivan kanssa vähän reilusti kädenlämpöistä). Taikina vaivataan tasaiseksi ja lopuksi joukkoon kaadetaan öljy ja vaivataan jällleen. (Vinkki vitosena kaikille pitkäkyntisille leipureille kumihanskat. Meillä on sellainen apteekista ostettu paketti, joiden istuvilla hanskoilla hiuste kotivärjäyskin sujuu pikkasen helpommin kun niillä väripakettien muovipusseilla.) Taikinan annetaan kohota liinan alla parikymmentä minuuttia. Itse en ole oikein ikinä ollut näiden aikojen kanssa niin turhan tarkka. Tämän jälkeen taikinan voi antaa kohota uunipellillä vielä vartin verran.

Täytteitä varten painelin leivän täyteen kolosia lusikan varrella. Itse käytin ohjeeessani mainitsemia juttuja, mutta kaipa tuonne voi heittää mitä tahansa mielikuvituksen rajoissa. Fetajuustona käytin sitä Arla Apetinan Vihreät oliivit ja valkosipuli - pakettia. Pilkoin kaikki härpäkeetkin leivän päällysteiksi ja heitin vähän paketin oliiviöljyä leivälle. Lisäksi heitin leivälle pilkottuja kirsikkatomaatteja, joiden seassa oli jokunen valkosipulinkynsi (taisi olla kolme?) ja valmiita oliiviviipaleita. Lopuksi vain mausteet ja öljy päälle ja eikun uuniin 190 asteeseen 25 minuutiksi. Anamnam.

Nyt hilpasen seuraavaksi keskustaan treffaamaan yhtä ystävääni. Moikkelismoi! (-:

<3:Khaija

1 kommentti:

  1. Namnam ompa herkullisen näköistä!!<3 Voisin ihan hyvin matkustaa sinne vaan syömään :--D

    VastaaPoista