lauantai 4. elokuuta 2012

Meikkipohja

Eräs lukija kysyi kommenttiboksissa käyttämästäni meikkivoiteesta ja ajattelinkin tehdä vaihteeksi meikkipostauksen käyttämästäni meikkipohjasta. Esittelenkin nyt kaikki meikkipohjani kulmakivet ja käyttämäni tuotteet. 

Olen siis hyvin nopea kyllästymään asioihin ja se pätee myös meikkivoiteisiin. Käytän vuorotellen jauhemaisia ja voidemaisia meikkivoiteita, kun toinen vaihtoehto alkaa kyllästyttää. Muista tuotteista mulle on muodostunut sen sijaan ihan ikilemppareita, joita olen käyttänyt yläasteelta saakka. En satsaa meikkeihin sen kummemmin, markettituotteet ja ne parhaan hinta-laatusuhteen (=halvat, jotka ajavat asiansa) omaavat tuotteet saavat kelvata. Poikkeuksen tässä kyllä tekevät meikkivoiteet, joihin olen ryhtynyt viimevuosina panostamaan.


Poskipuna - Rimmel, 016 Misty Rose - on ollut käytössä ikuisuuden ja en ole tainnut juuri muita kokeillakaan. Peitevoide - Maybelline, Fit me! 20 - saavutti luottotuotteen paikan, kun aiemmin käyttämääni Maybellinen mineraalipeiteainetta ei enää kaupoista löytynyt. Irtopuuteri - Rimmel, Silky loose, 001 Transparent - toimittaa irtopuuterin virkaa. Taitaa olla halvimmasta päästä ja hyvin pelittää. Ehkä hiukan punainen sävy ollakseen läpinäkyvä. Uusi aurinkopuuterirakkaus - Viva La Diva, Surf ´n´ Sand - löytyi Kicksin valikoimista siskon suosituksesta ja tästä en luovu. Kerrankin keltaiseen taittava aurinkopuuteri! Kivipuuteria - Maybelline, 01 Rose Nude - kannan lähinnä mukana laukussa (siinä on peili) ja paikkailen kiiltoa päivän aikana.

Ja sitten mun meikkirutiineihin. Kun olen pessyt ja rasvannut kasvoni, laitan ihan ensimmäiseksi peitevoiteen. Sitä käytän ihan reilulla kädellä peittämään ihon virheet, silmänaluset ja nenän ympäryksen punoituksen. Sitähän ei saa pyyhkiä sormella, vaan taputella paikoilleen häivyttäen reunoille esimerkiksi nimettömällä, jotta ainetta jää hyvin peitettävään kohtaan. Mullahan on tällainen sekaiho eli näppyjä, kuivia kohtia ja kaikkea muuta mukavaa. Toi peiteaine on siis ehdoton meikin alle suht tasaisen ihon saavuttamiseksi. 


Meikkivoiteena käytän siis mineraalimeikkiä, jonka ostin jo viime syksynä Kuopion Carlsonilta ( Pure colors,  #1 Oatmeal). Sen levitän tuollaisella luonnonharjassudilla, jonka nimeä en nyt millään tähän hätään muista. Kaatamalla puuteria kanteen, käyttämällä sutia siinä ja ravistelemalla, saa puuteria ihanteellisen määrän ja sen saa helposti levitettyä luonnollisen näköisesti. Tuohon päälle heitän useimmiten kerroksen irtopuuteria ihan tavallisella luonnonharjasmeikkisiveltimellä (josta nyt en tietenkään tajunnut ottaa kuvaa).

Samalla siveltimellä levitän aurinkopuuterin, jolla teen varjostukset koko kasvoille. Sudin aurinkopuuteria siis poskiluun alle, nenänvarteen, leuan alta koko kasvojen ympäri kehystämään koko kasvoja hiusrajaan saakka. Tietenkin sillälailla maltillisesti, häiyttäen ja luonnollisesti. Sitten vaan poskipuna poskipäille ja valmista on. Varjon viereen pitäisi aina tehdä myös valo (siskon opit menneet perille) ja sen teenkin hohtavalla vaalealla luomivärillä siihen poskipään ja silmän välimaastoon, leukaluulle ja hieman myös nenälle, leualle ja otsalle aina kun on enemmän aikaa. Harvemmin siis arkimeikkiin.


Tänään Kicksistä tarttui myös pari uutta juttua meikkipussiin. Eli tuota Viva la Divan aurinkopuuteria vaaleammassa sävyssä (Waikiki), saman merkin kulmakarvatrio (2. Blond) ja uusi meikkivoide hupenevan mineraalimeikin tilalle. Tällä kertaa olikin perus nestemäisen vaihtoehdon vuoro ja kokeiluun päääsi MAKE UP STOREn versio sävyssä Milk.

Se mineraalimeikki on mun kasvoille hiukan turhan tumma, samoin kuin se tummemmansävyinen aurinkopuuteri. En ole nyt siis käyttänyt varmaan kuukauteen itseruskettavaa (paitsi kerran pienessä tuiskeessa kotiin SS:stä päästyäni, en suosittele. Hirveä kuorimisoperaatio seuraavana päivänä ja sinne taisivat mennä mun viimeiset luonnolliset rusketuksetkin :-D). Säikähdin luettuani ir:n aiheuttavan sikiövaurioita, hedelmättömyyttä ja mahdollisesti syöpää (laatulehdestä vieläpä, eli voin olla taas vähän ylivarovainen hömppä tässäkin asiassa). Kelasin, että ehkä mä olen nyt toistaiseksi mielummin valkoinen kun aikanaan lapseton.


Mitkäs ovat teidän luottotuotteita? Entäs löytyykö jotain meikkivinkkejä jaettavaksi?

<3:Khaija

Ps. Laitan huomenna aamusta vielä tän päivän asukuvia (-:

4 kommenttia:

  1. Tälläsiä postauksia on aina niin kiva lukea. ((:
    Tarkotat varmaan tolla sudilla kabukia..?

    Ja sama pelittää mulla, pitää olla hyvä hinta-laatusuhde, koska naamaanhan noi laitetaan ja loppujen lopuksi otetaan pois, joten en voisi kuvitellakaan käyttäväni jotain kalliimpia meikkejä.. :D

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla! (: Monesti sitä muiden rutiineista saattaa jonkun uuden kikan napata, kun kaikilla on niin omat tavat tehdä juttuja (-:

    Juuu sepä se! Kiitos! Koitin jotain läheltä liippaavaa sanaa googletellakin, mutta sain hakutulokseksi japanilaisia naamareita, joten päätin luovuttaa ja ristiä sen vain joksikin sudiksi.

    Toi on toisaalta kyllä totta, mutta sitten taas ihon kautta pääsee imeytymään kehoon kaikennäköistä ja halvempien tuotteiden kohdalla pikkaisen aina mietityttää, että missä siinä tuotteessa ollaa tingitty, jotta hintaa saa alemmas. Mutta täytyy pysyä budjetissa niin noilla mennään nyt ((-:

    VastaaPoista
  3. Kiitos postauksesta :)! oli kiinnostavaa luettavaa! T. Lukija, joka asiaa kysyi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäsit! (-: Toteuttelen erilaisi toivepostauksia oikein miellläni myös jatkossa (-:

      Poista